Meny

Vi fyller 30år!

Året var 1993. Året då HF Förvaltning grundades av Strängnäsbon Johnny Hammarstedt och nu 2023 fyller företaget 30 år!

Johnny startade sin fastighetsresa genom att investera i sin första fastighet som låg i Åkers Styckebruk utanför Strängnäs. Då drev han företaget ensam, samtidigt som han hade ett heltidsjobb som servicemontör och småbarnspappa. Idag har företaget vuxit till ett familjeföretag och drivs fortfarande med samma starka entreprenörsanda. Idag äger och förvaltar HFF ett 20-tal fastigheter runt om i Strängnäs, Mariefred och Stallarholmen med en omsättning på ca.40 miljoner. Företaget har vuxit från ett enmansföretag till sju anställda. Visionen är fortfarande den samma som 1993 och kommer alltid vara ”ett långsiktigt ägande med hög servicegrad till sina hyresgäster”.

Kort historia genom decennier

tidsresa

Fem snabba frågor med Johnny Hammarstedt

5peronal 2023 nya2

Varför valde du att starta upp just ett fastighetsbolag?
- 1993 var det fastighetskris och räntan låg på 12-15 %, men vi lyckades ändå att investera i vår första fastighet.

Hur kom du fram till loggan?
- På den tiden fanns inte den teknik som finns idag och jag var inte så duktig på det området. Jag satt och lekte i ett program som heter Paint.. Ett ritprogram på datorn som ungarna satt och rita i.

Hur ser du på framtiden?
- Jag ser ljust på framtiden fast vi går in i en lågkonjunktur. Vi funderar på att eventuellt börja investera i industrifastigheter.

Vad har varit tuffast som företagare?
- Att övertyga banken att få låna pengar. Det var tuffare än att ha två jobb samtidigt, som jag hade på den tiden som nyföretagare.

Vad har varit roligast med att driva och utveckla företaget?
- Det är roligt att arbeta med människor där vi bland annat ger möjlighet till nya hem. Är hyresgästen nöjd, så är vi nöjda. Det är även roligt att lyckas genomföra en affär. Mycket som måste klaffa samtidigt och det är en utmaning i sig. 

 

 

 logga

 

 

 

 

Bostadsansökan


Medsökande:


Önskemål:

Ort


Allmänna villkor för behandling av personuppgifter


Du måste kryssa i rutan
Copyright © HF Förvaltning 2024 | Powered by purePUBLISH | Hosted by WebOne AB